Bekabeld internet doet het niet

Vervelend! Dit kan een aantal oorzaken hebben. We gaan samen op zoek naar een oplossing.

Is er een storing?

Je wifi kan even niet goed werken door een storing of werkzaamheden aan ons netwerk. Wat is je adres?

Met deze checklist vind je meestal binnen 15 minuten een oplossing.

Internetprobleem oplossen

Geen storing gevonden in de storingschecker? Dan is er misschien iets met je modem aan de hand. Doen de lampjes op het modem het wel goed? Dat checken we samen met je in ons stappenplan.

Nog steeds geen internetverbinding? Soms heeft je modem een beetje hulp nodig. In veel gevallen helpt het om je modem opnieuw op te starten. Als je een extra internetpunt (router of access point) hebt, herstart je die ook.  Daar helpen we je natuurlijk graag mee.

Heb je je modem (en eventueel extra internetpunt) al gereset en heb je nog steeds geen internet? We helpen je met de instellingen van de verbinding op je computer.

In de vorige stap zijn je modem en extra wifi-punt in de juiste volgorde gereset. Er komt ook een internetsignaal binnen, want de juiste lampjes branden op het modem. Toch is het probleem nog niet opgelost. 

Controleer daarom je internetverbinding als je een pc of laptop direct op het modem aansluit met je internetkabel. Hiervoor kun je de kabel gebruiken die tussen je modem en je extra internetpunt zit. Heb je al een rechtstreekse verbinding, ga dan naar de volgende stap.

Sluit je computer met een internetkabel (UTP-kabel) rechtstreeks aan op het modem en check of je weer een internetverbinding hebt.

Het probleem kan in de kabel zitten. Dit willen we graag uitsluiten. Hopelijk heb je nog een kabel (UTP of netwerkkabel) liggen. Sluit deze rechtstreeks aan op het modem en je computer. 

Wel internet, maar is het langzaam?

E-mailproblemen

Komen mails niet aan? Of lukt het niet om een mailtje te versturen? Los het op met ons stappenplan.

E-mailproblemen oplossen

Internetapparaten

Modemspecificaties of meer informatie over de Wifibooster vind je bij onze apparaten.

Alles over wifi-apparaten

Internetproblemen

Heb je een probleem met wifi of bekabeld internet? Kijk dan bij Internetproblemen en los het op.

Internetproblemen